19 maj 2023

News-Logo

Hej!

Här kommer den senaste veckans inlägg från Osteoporosförbundet. Tack för att du valt att prenumerera. Längst ner kan du avsluta/ändra din prenumeration.

Vi är Sveriges enda organisation för personer med osteoporos (benskörhet). Vi arbetar för att alla med osteoporos ska få en korrekt diagnos och adekvat vård.

Du får gärna dela detta brev med vänner och anhöriga. Och vi blir jätteglada om du vill bli medlem (om du inte redan är det) och stötta vårt arbete.

All rörelse är bra för kroppen

All rörelse är bra för kroppen
Det spelar ingen roll om det är en promenad runt kvarteret, trädgårdsarbete eller dammsugning av lägenheten. All aktivitet där pulsen går upp är bra. Och att belasta kroppen inspirerar till uppbyggnad. Text: Fredrik Hed. Denna artikel publicerades ursprungligen i OsteoporosNytt nr 2 2021.  Lite är bra, mer är bättre. Så skulle man kunna beskriva hur mycket rörelse våra kroppar behöver. …

Läs hela inlägget

Min berättelse: Sammanställning av dagboksmaterial (1974-2023)

Min berättelse: Sammanställning av dagboksmaterial (1974-2023)
Det hela började när jag en gång skulle slå en kullerbytta baklänges i skolgymnastiken -74. Jag minns bara att det gjorde fruktansvärt ont och att det smällde till mellan skulderbladen och uppåt nacken, sen hade jag visst svimmat av. Bussresan hem den dagen var en pina, varje gupp gjorde ont, varje andetag likaså, smärtan höll i sig länge, men det …

Läs hela inlägget
Vi hörs igen nästa vecka.

Här hittar du tidigare nyheter, och här hittar du nyhetsarkivet.

Evenemangstips

News-Logo
facebook email website