01 september 2023

News-Logo

Hej!

Här kommer den senaste veckans inlägg från Osteoporosförbundet. Tack för att du valt att prenumerera. Längst ner kan du avsluta/ändra din prenumeration.

Vi är Sveriges enda organisation för personer med osteoporos (benskörhet). Vi arbetar för att alla med osteoporos ska få en korrekt diagnos och adekvat vård.

Du får gärna dela detta brev med vänner och anhöriga. Och vi blir jätteglada om du vill bli medlem (om du inte redan är det) och stötta vårt arbete.

Så vill Region Skåne upptäcka fler med benskörhet

Så vill Region Skåne upptäcka fler med benskörhet
Enligt Socialstyrelsens riktlinjer ska alla över 50 år som får en fraktur efter ett lätt fall utredas för osteoporos/benskörhet. Men så sker inte i Region Skåne idag. Uppdaterade riktlinjer för att vårda osteoporos ska nu bidra till att fler utreds för sjukdomen. – Framförallt så ska du få en systematisk riskvärdering, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna Mannfalk (M). Hör …

Läs hela inlägget

Lågt förtroende för osteoporosvården i Blekinge

Lågt förtroende för osteoporosvården i Blekinge
I en debattartikel, inspirerad av Osteoporosförbundets undersökning kring kunskapsnivån i primärvården, skriver Osteoporosföreningen Blekinge i Sydöstran att ”i Blekinge anser mer än 80 procent att kunskapen om sjukdomen är låg inom primärvården”. Föreningen avslutar debattartikeln med att 70–80 procent har ärvt sin osteoporos och man absolut inte ska känna skuld för detta. Det man ska känna är stort förtroende för …

Läs hela inlägget
Vi hörs igen nästa vecka.

Här hittar du tidigare nyheter, och här hittar du nyhetsarkivet.

Evenemangstips

News-Logo
facebook email website