15 september 2023

News-Logo

Hej!

Här kommer den senaste veckans inlägg från Osteoporosförbundet. Tack för att du valt att prenumerera. Längst ner kan du avsluta/ändra din prenumeration.

Vi är Sveriges enda organisation för personer med osteoporos (benskörhet). Vi arbetar för att alla med osteoporos ska få en korrekt diagnos och adekvat vård.

Du får gärna dela detta brev med vänner och anhöriga. Och vi blir jätteglada om du vill bli medlem (om du inte redan är det) och stötta vårt arbete.

4 vanliga symtom vid osteoporos

4 vanliga symtom vid osteoporos
Osteoporos kan drabba vem som helst och det kan behandlas innan dina ben blir sköra. Det är viktigt att känna till symtomen på osteoporos innan det börjar utvecklas till en riktig sjukdom, eftersom du då kan vidta förebyggande åtgärder innan kvaliteten på ditt skelett försämras. Här nedan listar vi fyra vanliga symtom som kan vara kopplade till benskörhet/osteoporos. 1. Konstant …

Läs hela inlägget

Kritik i Västernorrland - och svar från områdesdirektör

debatt västernorrland
Med rubriken ”Patienter ger svidande kritik mot länets osteoporosvård” skrev Osteoporosförbundet en debattartikel till Sundsvalls Tidning, som publicerades den 1 september. I artikeln går det att läsa: Osteoporos fortsätter att vara en eftersatt sjukdom med låg kunskap hos de som har sjukvårdsansvaret. Det visar en ny undersökning där närmare 900 personer med sjukdomen har skrämmande lågt förtroende för primärvården, detta …

Läs hela inlägget
Vi hörs igen nästa vecka.

Här hittar du tidigare nyheter, och här hittar du nyhetsarkivet.

Evenemangstips

News-Logo
facebook email website