20 oktober 2023

News-Logo

Hej!

Här kommer den senaste veckans inlägg från Osteoporosförbundet. Tack för att du valt att prenumerera. Längst ner kan du avsluta/ändra din prenumeration.

Vi är Sveriges enda organisation för personer med osteoporos (benskörhet). Vi arbetar för att alla med osteoporos ska få en korrekt diagnos och adekvat vård.

Du får gärna dela detta brev med vänner och anhöriga. Och vi blir jätteglada om du vill bli medlem (om du inte redan är det) och stötta vårt arbete.

10 myter om osteoporos

10 myter om osteoporos
Det finns en bristande kunskap och medvetenhet om osteoporos. Därför arbetar Osteoporosförbundet med att sprida kunskap och information om sjukdomen, bland annat genom våra regionala osteoporosföreningar. Men det finns också myter kring sjukdomen osteoporos/benskörhet. I denna artikel strävar vi efter att skingra dessa myter och förbättra livskvaliteten för personer med osteoporos. Myt #1: De flesta människor behöver inte oroa sig …

Läs hela inlägget

45 minuter osteoporos i SVT:s Fråga doktorn

45 minuter osteoporos i SVT:s Fråga doktorn
En halv miljon svenskar är bensköra. Men varför går skelettet sönder? Hur är det att leva med osteoporos? Vilken hjälp finns att få? I programmet som sändes måndag 16 oktober 2023 medverkade: Ulrika Pettersson Kymmer, överläkare i klinisk farmakologi, doktor Karin Granberg och Anita Sandström, Osteoporosförbundet, som själv har osteoporos och vill sprida kunskap om sjukdomen. Programledare: Sofia Rågenklint. Här …

Läs hela inlägget
Vi hörs igen nästa vecka.

Här hittar du tidigare nyheter, och här hittar du nyhetsarkivet.

Evenemangstips

News-Logo
facebook email website