13 oktober 2023

News-Logo

Hej!

Här kommer den senaste veckans inlägg från Osteoporosförbundet. Tack för att du valt att prenumerera. Längst ner kan du avsluta/ändra din prenumeration.

Vi är Sveriges enda organisation för personer med osteoporos (benskörhet). Vi arbetar för att alla med osteoporos ska få en korrekt diagnos och adekvat vård.

Du får gärna dela detta brev med vänner och anhöriga. Och vi blir jätteglada om du vill bli medlem (om du inte redan är det) och stötta vårt arbete.

Fråga Doktorn om osteoporos på måndag

Fråga Doktorn om osteoporos på måndag
Nu på måndag den 16 oktober kl 18.45 handlar SVT:s populära program Fråga Doktorn om - osteoporos! Det är vår vice ordförande Anita Sandström som är med i programmet, där hela programmet handlar om benskörhet. Du hittar programmet via den här länken. Den 24 augusti var Anita Sandström med i TV4:s morgonsoffa och pratade bland annat om den enkät som …

Läs hela inlägget

EU-satsning: Tarmens bakterieflora vid benskörhet

EU-satsning: Tarmens bakterieflora vid benskörhet
Den framgångsrika forskarmiljön Sahlgrenska Osteoporosis Centre vid Göteborgs universitet tar nu sikte mot mer effektiv probiotika. De kommande fem åren investerar EU närmare 30 miljoner kronor i denna forskning genom ett ERC Advanced Grant. Projektet ska identifiera bakterier som finns hos friska personer men som personer med osteoporos saknar, och undersöka vilka av dessa bakterier som kan bli en ny …

Läs hela inlägget

Vi har passerat en magisk gräns

Vi har passerat en magisk gräns
I fredags den 6 oktober, kl 14.21 på eftermiddagen, passerade vi i Osteoporosförbundet en magisk gräns. Då blev vi nämligen 3.000 medlemmar. Så många medlemmar har vi aldrig haft. Tack till alla er som är medlemmar. Och välkomna alla ni som ännu inte är det. Klicka här för att bli medlem.

Läs hela inlägget
Vi hörs igen nästa vecka.

Här hittar du tidigare nyheter, och här hittar du nyhetsarkivet.

Evenemangstips

News-Logo
facebook email website