I Värmland uppmärksammades Osteoporosdagen 2023 den 19 oktober på Centralsjukhuset i Karlstad.

Eftermiddagen inleddes med att ordförande Ann-Britt Sandberg hälsade alla 85 osteoporosintresserade varmt välkomna med en tillbakablick från år 2000, då föreningen fick en interimsstyrelse för att sen konstitueras år 2002.

Då startades också upp en osteoporosskola i primärvården. Undertecknad som varit med från allra första början kan konstatera att mycket positivt har hänt under åren och vår frakturkedja som startade 2016 rullar på.

/Ann-Britt Sandberg

Rolf Sandberg, Eva Stjernström och Jannis Ioannidis diskuterar omhändertagandet av patienten med höftfraktur. Ämnet som överläkare Jannis pratade över var osteoporos och höftfrakturen. Mycket intressant och uppskattat. Frågestund med många frågor och glädjande är att 75 % av personer med höftfraktur numera får en halvprotes och vid behov helprotes.

 

Friskis & Svettis ,Karin Bruzelius och Annika Wennergrund,medverkade med konceptet ”Stol och Styrka”. Härlig rörelseglädje till bra musik.

 

Friskis & Svettis ,Karin Bruzelius och Annika Wennergrund,medverkade med konceptet ”Stol och Styrka”. Härlig rörelseglädje till bra musik.

 

En kaffepaus ger alltid tillfälle till samtal.

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.