Jag fick min diagnos osteoporos i februari i år (2024) då min läkare ville göra en bentäthetsmätning.

Min längd hade krympt från 178 cm till 171 cm.

Har problem sen 2015 med värk i ländryggen och sen några år konstaterat kotkompression och kotförskjutning och nu osteoporos som jag inte visste nåt om. Då gick jag med i Osteoporosförbundet för att lära mig mer och för att engagera mig.

Jag fick då veta att Västernorrlands osteoporosförening låg vilande och efter att ha pratat med Bojan (som avsagt sig omval som ordförande) och Anita på förbundet och berättat lite om mig själv och vad jag gjort så fick jag frågan om jag kunde tänka mig posten som ordförande för Västernorrlands osteoporosförening.

Efter ha funderat på saken (jag kunde ju ingenting om osteoporos men att sitta med i en styrelse var inget nytt för mig) så jag tackade ja och vid ett extra årsmöte den 25 juni 2024 i Härnösand. Så blev jag vald att vara ordförande för det kommande verksamhetsåret.

Nu ser jag med spänning och nyfikenhet på vad vi i föreningen kan göra tillsammans och jag har förstått att jag har väldigt duktiga medarbetare som kan allt som jag inte kan. Tillsammans med dom så kommer det här bli väldigt bra.

Jag vill också uppmana alla som fått diagnosen osteoporos att gå med i någon av föreningarna som finns i stort sett i varje region.

Ni kommer att ha mycket nytta och glädje av ert medlemskap samt att kunna vara med och påverka beslutsfattare så att diagnosen osteoporos blir mer synlig och känd.

Så gör som jag, bli medlem!

Ni kommer inte att ångra er.

Lars Ekman

Under Min berättelse skriver människor med osteoporos om sin sjukdom och sin resa med osteoporos.

Läs fler berättelser.

Vill du själv skriva? Kontakta vår redaktör Fredrik Hed på fredrik@osteoporos.org.

Lars Ekman

Ålder: 78 år.

Bor: Själevad.

Familj: Frånskild. Singel och bor själv. Två vuxna barn, 48 och 32 år. Ett barnbarn 19 år

Gör: Det jag har lust med som pensionär.

Fritid: Föreningsliv, tränar, promenader, teater o resor.

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.