Idag släpps Osteoporosförbundets chatbot som en speciell förmån för våra medlemmar.

Chatboten fungerar som en digital fråga-svars-tjänst, där medlemmarna kan ställa sin fråga och får direkt svar av den digitala roboten.

OF:s chatbot baseras på AI, artificiell intelligens, och är upptränad på informationsmaterial från 1177, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, eFyss, Internetmedicin, Livsmedelsverket och SVOS (Svenska osteoporossällskapet).

Tjänsten har utvecklats av OF:s webbredaktör Fredrik Hed och har under vintern och våren testats och utvärderats av förbundets styrelse, och av våra regionala osteoporosföreningars styrelser.

Mai Bergström och Anita Sandström, ordförande resp vice ordförande i Osteoporosförbundet.

– Vi är så glada att äntligen kunna släppa detta som en extra förmån för alla våra medlemmar, säger Mai Bergström, ordförande i Osteoporosförbundet.

Chatboten kan besvara frågor om osteoporos och ger generell information om benskörhet och dess behandling, men ersätter inte kontakt med vården.

– Tanken med chatboten är att du ska kunna få svar på frågor och därmed komma stärkt till ditt nästa vårdbesök. Den bidrar på det viset till att stärka dig och din egenmakt, säger Anita Sandström, vice ordförande i Osteoporosförbundet.


Klicka här för att komma till vår chatbot.

Det aktuella lösenordet som krävs hittar du på sid 4-5 i senaste numret av vår medlemstidning OsteoporosNytt. Klicka här för att bli medlem.

 

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.