”Osteoporos – smärtsamt för patient och samhälle” var rubriken på den senaste föreläsningen hos Osteoporosföreningen i Stockholm.

Hans Jutberger, överläkare, Osteoporosmottagningen på TioHundra i Norrtälje, höll en informativ föreläsning som uppskattades av oss alla. Vi fick en ordentligt genomgång av osteoporos/osteopeni, riskfaktorer, läkemedel m.m. Han förklarade även hur man med en strukturerad frakturkedja kan stoppa fortsatta frakturer och i bästa fall förhindra även den första frakturen. Socialstyrelsen är väldigt tydliga med att regionerna skall införa frakturkedjor, men väldigt lite har hänt och mycket mer behöver göras.

Vill du läsa mer om vad en frakturkedja är, se här.

Det är glädjande för oss patienter att Socialstyrelsen nu verkligen är tydliga mot regionerna och följer upp så att frakturkedjor kommer igång. Osteoporosmottagningen i Norrtälje har länge arbetat med frakturkedjor och ser nyttan både för patienterna och hur det kan minska kostnaderna för vården. Att arbeta proaktivt och strukturerat är A & O och det minskar smärtan både för patienterna och samhället.

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.