Eftersom vården fungerar så ojämlikt och kunskapen är låg om osteoporos/osteopeni, känner man sig ofta ensam i sina tankar och funderingar kring sin diagnos.

Vi i styrelsen har en tid funderat på att genom medlemsengagemang starta lokala samtalsgrupper. Syftet med dessa samtalsgrupper är att ni medlemmar som är intresserade kan träffas i mindre grupper och dela erfarenheter kring osteoporos m.m. För att det ska fungera på bästa sätt är det viktigt att övriga i gruppen bor i närområdet.

Samtalsgrupperna leds av en sammankallande som startar och driver en lokal samtalsgrupp med andra medlemmar som bor i närheten. Det vi i styrelsen tar ansvar för är att vår styrelseledamot Vera Berg håller en förteckning på vilka sammankallande det finns i olika delar av region Stockholm. De sammankallande får sedan själv ha en kontaktlista på de andra medlemmarna som deltar i dennes grupp och tillsammans med dessa medlemmar komma överens om hur man ska träffas och vad man ska göra. Vi vill att det ska vara ett ”självspelande piano” genom medlemsengagemang.

Vill du starta en samtalsgrupp?

Vi har ett par medlemmar som har anmält sig att vara sammankallande. Vi behöver fler medlemmar som vill vara sammankallande och starta samt driva en lokal samtalsgrupp med andra medlemmar som bor i närheten. Känner du att du också vill vara sammankallande, skicka ett mejl till Vera Berg, vera.berg@read.se.

Vi hoppas på ett stort intresse och att det kan vara ett bra sätt att träffas och prata med varandra om sjukdomen. Dessutom kan man dela bra och dåliga erfarenheter samt kanske tipsa om bra vårdkontakter i området.

Dock behövs det medlemsengagemang för att det ska bli fungera.

Glad sommar önskar vi i styrelsen!

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.