Onsdagen den 14 februari hade vi ett möte för ny medlemmar. Sex personer mötte styrelsen i den hemtrevliga lokalen på Västerport i Östersund. Vi hade mycket att avhandla, såväl information om osteoporos som erfarenheter av diagnostisering, behandling och uppföljning och önskan om förklaring av resultat av bentäthetsmätningar , information om olika behandlingspreparat och hur länge man skall fortsätta. Vi kunde informera om våra kontakter med regionen, om vår önskan om en osteoporosskola och ett center som stöd till hälsocentraler och patienter. Vi kunde också informera om Arbetsgruppen för Personcentrerat sammanhållet vårdförlopp (PSV) i regionen, där osteoporos nu ingår.

Årsmötet ägde rum tisdag den 20 februari i EFS lokal på Södra Gröngatan i Östersund. Ett 50-tal medlemmar deltog. Medlemsantalet har nu ökat till 130. Kristina Andersson omvaldes till ordförande för ett år (för 19:e gången!).

Efter årsmötesförhandlingarna informerade verksamhetschef Kristian Stjerna, Ortopedkliniken, om arbetet med osteoporos i länet. En röntgenapparat för bentäthetsmätning håller just på att installeras på sjukhuset. Hittills har man använt vintersportcentrums utrustning på Universitetet. Bedömningen av resultaten ska fortsätta att göras på sjukhuset medan behandling och uppföljning ska skötas av hälsocentralerna.

En kartläggning av arbetet med sekundärprofylax vid osteoporos har genomförts i regionen och en arbetsgrupp bildats (Arbetsgruppen för Personcentrerat sammanhållet vårdförlopp (PSV) där osteoporos nu ingår). Anne-Marie Jaarnek är representant för osteoporos i gruppen.

/Ingegerd Witt Engerström, ledamot

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.