Vår populära broschyr ”Starka ben hela livet” är nu uppdaterad.

Broschyren är framtagen av Osteoporosföreningen Norrbotten och finns nedan i sin tredje uppdaterade version. Norrbottens ordförande Siv Ögren kommenterar broschyren:

– Folkhälsomyndigheten presenterade nyligen den stora rapporten om Skolbarns hälsovanor. Friluftsfrämjandet skrev en artikel ”En nationell kraftsamling behövs för barns rörelse”. I den kunde vi läsa, att bland 11-åringarna är det bara 14 procent av flickorna och 24 procent av pojkarna som når upp till rekommendationen om en timmes ansträngande fysisk aktivitet per dag. I de flesta regioner är det en statistiskt säkerställd större andel pojkar än flickor som har varit fysiskt aktiva minst en timme om dagen under den senaste veckan.

– För oss i Norrbotten är det dock positiv läsning, där många barn och unga i vår region tränar minst fyra gånger i veckan. I samtliga åldersgrupper (11, 13 och 15 år) ligger Norrbotten långt över riksgenomsnittet. 11-åringar på plats två, 13-åringar plats sju och 15-åringar på plats ett.

– Utmaningen i det fortsatta arbetet blir att motivera fler flickor att vara fysisk aktiva både på fritiden och med träning, säger Siv Ögren.


Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.