Med rubriken ”Patienter ger svidande kritik mot länets osteoporosvård” skrev Osteoporosförbundet en debattartikel till Sundsvalls Tidning, som publicerades den 1 september. I artikeln går det att läsa:

Osteoporos fortsätter att vara en eftersatt sjukdom med låg kunskap hos de som har sjukvårdsansvaret. Det visar en ny undersökning där närmare 900 personer med sjukdomen har skrämmande lågt förtroende för primärvården, detta trots att det är en stor folksjukdom som drabbar varannan kvinna och var fjärde man.

I lördags den 9 september kom det svar från regionen genom Roger Westerlund, områdesdirektör hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Närsjukvårdsområde Söder, Region Västernorrland. Han börjar med att skriva:

Att osteoporosvården i landet generellt sett är eftersatt och att kunskapsnivån om osteoporos är låg är sant. I Region Västernorrland är läget delvis ett annat, eftersom vi sedan 2019 har en osteoporosmottagning med hela länet som upptagningsområde.

Här kan du läsa den ursprungliga artikeln, baserad på undersökningen vi gjorde i våras, inklusive rapporten, som publicerades den 17 augusti.

 

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.