Den 6 maj 2024 gästades föreningen i Värmland av Osteoporosförbundets ordförande Mai Bergstöm och vice ordförande Anita Sandström.

Förmiddagen ägnades åt diskussioner där Mai och Anita deltog i intressanta och givande samtal tillsammans med styrelsemedlemmar i Osteoporosföreningen Värmland samt Jens Östergren (C) som är vice ordförande i Hälso- och Sjukvårdsnämnden i Region Värmland. Föreningen hoppas, efter detta första möte, få till stånd ytterligare produktiva samtal med Jens och hans kollegor i framtiden.

Under eftermiddagens Caféträff, där 50 medlemmar fanns i publiken, presenterade Mai och Anita Osteoporosförbundets arbete och syften på nationell nivå. Kristina Grubb, som arbetar som utvecklingsledare i Region Värmland, var också närvarande. Presentationen utvecklades till intressanta samtal där publik, föreningens styrelse, samt Kristina också gavs tillfällen att utveckla tankar kring arbetet med osteoporosvården, frakturkedjor, osteoporosskolor, samt hur vi som medlemmar kan använda oss av Förbundets hemsida med den nya Chatboten. Våra Stockholmsgäster blev imponerade av Region Värmlands 1177 hemsida, där det finns mycket att läsa om osteoporos.

Målet är att vi som organisation har en öppen och produktiv dialog med vården, politiker och anställda inom kommun och landsting, samt att vi som enskilda medlemmar ska känna att vi har ‘Egenmakt’ och kontroll över vår diagnos genom information som tillhandahålls genom förbundets tidning och hemsida, samt genom lokala föreningar.

Som vanligt bjöds på kaffe och goda kakor. Fikapausen gav möjligheter till många intressanta samtal och nya bekantskaper.

Ett stort tack till Mai och Anita för att Ni kom och hälsade på oss!

 

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.