Hur kan du förebygga/bromsa utvecklingen av benskörhet? Är du över 50 år är du i riskzonen. Vad beror det på? Vad kan man själv göra? Vilken behandling finns?

Det var frågor som besvarades den 5 mars. Då höll ordförande i Osteoporosföreningen Västerbotten, Clas Göran Axelsson, en föreläsning om osteoporos/benskörhet under rubriken ”Kära älskade skelett”. Osteoporos är en tyst sjukdom, som inte upptäcks förrän en fraktur uppstår.

Clas Göran Axelsson är ordförande i Osteoporosföreningen Västerbotten

Ett 40-tal personer deltog på plats på Seniortorget i Umeå. Föreläsningen sändes även digitalt och ett 50-tal datorer hade kopplats upp.

Karin Lindqvist är föreningens kontaktperson i Skellefteå,

Framför en storbildsskärm på Seniortorget i Skellefteå, hade nära 60 personer samlats för att ta del av föreläsningen. Karin Lindqvist, föreningens kontaktperson i Skellefteå, hälsade alla välkomna och tog tillfället i akt att presentera vår förening och hur man kan bli medlem.

De som deltog via länk kunde ställa frågor via chatt under föreläsningen. Efter föredraget gavs åhörarna i Umeå möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsaren. Arrangemanget var mycket uppskattat.

Den 17 oktober 2024, i anslutning till Internationella Osteoporosdagen, planeras föreläsningen återkomma på Seniortorget. Även vid det tillfället kommer den att sändas digitalt.

Nämen hej!
Kul att du kom hit.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, som kommer varje fredag eftermiddag.
Du får alla nyheter och inlägg som publiceras här på sidan.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Om något inte fungerar när du försöker prenumerera - hör av dig här så hjälper vi dig.